septembrie 8, 2024
Clotilde Armand cere anularea alegerilor, desi sunt terminate.
Clotilde Armand cere anularea alegerilor desi sunt terminate
Politica

Clotilde Armand cere anularea alegerilor, desi sunt terminate.

Clotilde Armand, un Don Quijote al politicii românești?

Într-un peisaj politic românesc în care acuzațiile de fraudă electorală sunt la ordinea zilei, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din București, se distinge prin insistența cu care continuă să acuze de fraudare a alegerilor locale din 9 iunie 2024. În ciuda faptului că Biroul Electoral Central (BEC) a publicat deja rezultatele alegerilor în Monitorul Oficial, Armand nu pare dispusă să accepte înfrângerea. Într-o declarație publică, a dezvăluit că a cerut anularea alegerilor din Sectorul 1 și a inițiat mai multe acțiuni legale împotriva membrilor Biroului Electoral de Sector (BES) și a președinților de secții de votare implicați.

Acuzații grave, dar fără probe concrete

Armand susține că are probe certe de fraudă electorală și acuză direct doi dintre cei mai importanți lideri politici ai momentului, Marcel Ciolacu și Toni Greblă, de complicitate la aceste presupuse nereguli. Potrivit declarațiilor sale, sute de buletine de vot ar lipsi din urne, procesele verbale ar fi fost modificate la sediul Biroului Electoral Sector 1, iar în cel puțin 41 de secții de votare cheile de control nu ar da 0. Cu toate acestea, până în prezent, nu a prezentat niciun fel de dovezi concrete care să susțină aceste acuzații.

Un atac la adresa democrației?

Armand susține că aceste presupuse fraude electorale subminează încrederea publicului în instituțiile statului și pun sub semnul întrebării însuși statul de drept. În opinia sa, certificarea unor alegeri frauduloase ar putea duce la instaurarea unui stat mafiot. În același timp, acuză pe Marcel Ciolacu și Toni Greblă de întreținerea intenționată a haosului din secții și de la birourile electorale locale pentru a se putea fura în liniște.

Un apel la răspundere

În final, Armand îi avertizează pe cei doi lideri politici că vor răspunde în fața legii pentru presupusul haos de la alegeri. Însă, în lipsa unor probe concrete care să susțină aceste acuzații, rămâne de văzut dacă acestea vor avea vreun efect sau dacă vor rămâne doar niște simple declarații politice.

Sursa: Realitatea.net