martie 22, 2025
Protest masiv împotriva exploatării litiului în Serbia: Cetățenii își împărtășesc îngrijorările.
Protest masiv impotriva exploatarii litiului in Serbia Cetatenii isi impartasesc ingrijorarile
Internationale

Protest masiv împotriva exploatării litiului în Serbia: Cetățenii își împărtășesc îngrijorările.

Belgradul în fierbere: Protestatarii își strigă furia împotriva exploatării litiului

Belgradul a fost scena unui protest masiv împotriva exploatării litiului, cu mii de oameni care au luat cu asalt străzile capitalei sârbe. Protestul, organizat de mișcări ecologiste și susținut de opoziția pro-occidentală, a adunat peste o mie de oameni înainte de ora oficială de începere. Protestatarii, înarmați cu fluiere, vuvuzele și bannere cu sloganuri anti-exploatare, au blocat strada centrală Kralja Milano, în semn de revoltă împotriva planurilor de exploatare a litiului din vestul țării.

Președintele sârb, Aleksandar Vucic, răspunde la acuzații

În timp ce protestul era în plină desfășurare, președintele sârb, Aleksandar Vucic, a declarat că a primit informații oficiale din partea Federației Ruse cu privire la posibile pregătiri pentru o lovitură de stat în țară. Vucic a asigurat cetățenii că astfel de planuri nu se vor concretiza, în ciuda tensiunilor crescânde generate de proteste.

Ministerul de Interne al Serbiei acționează în prevenirea violențelor

Ministerul de Interne al Serbiei a anunțat reținerea a patru persoane suspectate de pregătirea unor violențe în cadrul mitingului de sâmbătă. Vicepremierul Ivica Dacic a îndemnat cetățenii să mențină pacea și ordinea în timpul protestului, avertizând că orice încălcare a legii va fi gestionată cu severitate.

Protestele din IPJ Constanța: Un strigăt disperat pentru condiții de muncă decente

Într-un alt colț al Europei, polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța protestează împotriva unor condiții de muncă extreme. Aceștia au dezvăluit un model de program de lucru care demonstrează încălcarea flagrantă a drepturilor angajaților și efectele devastatoare asupra sănătății lor fizice și mentale. Programul de lucru, care include schimburi de 8 ore consecutive fără pauză adecvată, a fost criticat de sindicate pentru impactul său negativ asupra eficienței profesionale a polițiștilor.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) răspunde la criza de ofițeri

Într-o încercare de a rezolva criza de ofițeri din Armata Română, Ministerul Apărării Naționale (MApN) a implementat recent modificări în normele privind încheierea contractelor pentru exercițiul profesiei de cadru militar. Noile reglementări permit acum și absolventelor Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” să semneze contracte cu MApN pentru o durată de 8 ani. Această mișcare este văzută ca o încercare de a atrage personal din rândul subofițerilor și maiștrilor militari, încurajându-i să se înscrie la cursuri de formare.

Sursa:

IncisivdePrahova.ro